Kanapka z fetą i awokado

Kategoria:

Śniadania

Porcje:

Trudność (1-5):

Czas: h

Składniki

- 1 kromka dowolnego pieczywa

- 1 garść rukoli

- 1 łyżeczka majonezu

- 1/2 dojrzałego awokado

- kilka plastrów ogórka

- ser feta

Sos:

- 3 łyżki śmietany lub jogurtu

- 1 łyżeczka majonezu

- 1 łyżka drobno zmielonego twarogu

- natka pietruszki

- szczypiorek

- sól

- pieprz

Jak przyrządzić ?

Śmietanę lub jogurt łączymy z majonezem i twarogiem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Pieczywo delikatnie podpiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy majonezem, układamy rukolę, pokrojone plastry ogórka i awokado. Posypujemy pokruszonym serem feta i polewamy sosem.