Desery

Deser to wyjątkowa uczta smaków. Sprawdź nasze pomysły na wyjątkowe słodkości

Mus czekoladowy z borówkami

Czekoladę deserową i mleczną roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia.

Mus czekoladowy z borówkami

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

W większej misce dokładnie mieszamy ze sobą roztopione masło i brązowy cukier...

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

Jajka delikatnie ubijamy z cukrem, olejem, cynamonem i ziarenkami wanilii

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

Placuszki z karmelizowaną gruszką, pistacjami i czekoladą

Jajko rozbijamy do miski. Dodajemy jogurt, mleko, miód, ziarenka wanilii oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Placuszki z karmelizowaną gruszką, pistacjami i czekoladą

Deser z herbatnikami, jogurtem naturalnym i mango

Herbatniki umieszczamy w naczyniu blendera i dokładnie rozdrabniamy.

Deser z herbatnikami, jogurtem naturalnym i mango

Ciasto "3 bit"

Z litra mleka odlewamy nieco ponad pół szklanki i w tej ilości rozrabiamy budynie. Pozostałe mleko przelewamy do garnka, dodajemy cukier (jeżeli budynie nie były słodzone) i doprowadzamy do zagotowania

Ciasto "3 bit"

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

Do ciepłego (ale nie gorącego!) mleka dodajemy pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Po tym czasie do miski dodajemy pozostałą część cukru, cukier waniliowy, jajka oraz roztopione i przestudzone masło.

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

Crumble truskawkowe

Truskawki pozbawiamy szypułek i myjemy. Osuszonymi owocami napełniamy kokilki do 2/3 wysokości. Posypujemy szczyptą brązowego cukru, cynamonu i łyżką musli.

Crumble truskawkowe

Deser z owocami w słoiczku

Herbatniki (ciasteczka, lub pierniczki) przekładamy do naczynia blendera i krótko rozdrabniamy. Truskawki rozcieramy widelcem.

Deser z owocami w słoiczku

Mini Pavlova z borówkami

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodajemy do nich cukier cały czas ubijając. Gdy masa stanie się lśniąca i bardzo sztywna dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną

Mini Pavlova z borówkami

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowych produktach, poradach i artykułach zaprenumeruj nasz Newsletter.