Kolacje

Pyszna kolacja to wymarzone zwieńczenie dnia. Poznaj nasze pomysły na lekkie kolacje w gronie najbliższych

Sałatka z pieczoną marchewką, rzodkiewką i serem feta

Marchewki zależnie od grubości przekrawamy na połowy lub ćwiartki. Układamy w żaroodpornym naczyniu.

Sałatka z pieczoną marchewką, rzodkiewką i serem feta

Carpaccio z buraków, z fetą i rukolą

Ugotowane lub upieczone buraki kroimy w bardzo cienkie plasterki...

Carpaccio z buraków, z fetą i rukolą

Zapiekany bakłażan z serem i pomidorami

Bakłażan kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm, oprószamy solą i odstawiamy na 30 minut.

Zapiekany bakłażan z serem i pomidorami

Sałatka z grillowaną brzoskwinią, fetą i pistacjami

Pyszne i niebanalne połączenie rukoli, grillowanej brzoskwini, fety i pistacji.

Sałatka z grillowaną brzoskwinią, fetą i pistacjami

Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi

Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 2-3 minuty

Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi

Kasza bulgur z warzywami i jajkiem

Kaszę bulgur płuczemy, przesypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą lub bulionem i gotujemy pod przykryciem przez około 7 minut

Kasza bulgur z warzywami i jajkiem

Naleśniki gryczane z kurczakiem, pomidorem i awokado

Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie mieszamy w misce i pozostawiamy pod przykryciem na około 20 minut. Po tym czasie na rozgrzanej i lekko naoliwionej patelni smażymy naleśniki

Naleśniki gryczane z kurczakiem, pomidorem i awokado

Papryki faszerowane w meksykańskim stylu

Papryki pozbawiamy "czapeczek". Oczyszczamy, myjemy i osuszone układamy w posmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu

Papryki faszerowane w meksykańskim stylu

Pizza z grillowaną cukinią, papryką i fetą

W misce dokładnie mieszamy ze sobą ciepłą wodę, cukier, oliwę i drożdże instant. Dodajemy przesianą mąkę oraz sól. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe dzielimy na 2 części.

Pizza z grillowaną cukinią, papryką i fetą

Pizza z mozzarellą, pomidorami i rukolą

W misce dokładnie mieszamy ze sobą ciepłą wodę, cukier, oliwę i drożdże instant. Dodajemy starty parmezan, przesianą mąkę oraz sól.

Pizza z mozzarellą, pomidorami i rukolą

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowych produktach, poradach i artykułach zaprenumeruj nasz Newsletter.