Przekąski

Doskonałe pomysły na przekąski dla gości. Z nami szybko przygotujesz „coś na ząb”

Aromatyczne szaszłyki z kurczakiem, cukinią i papryką

Kurczaka myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości i kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki.

Aromatyczne szaszłyki z kurczakiem, cukinią i papryką

Bułeczki z cebulą i serem feta

Do większej miski wlewamy szklankę letniego mleka. Dodajemy cukier, sól i drożdże instant. Całość dokładnie mieszamy, następnie dolewamy roztopione, przestudzone masło, żółtka i dokładnie miksujemy

Bułeczki z cebulą i serem feta

Burrito

Mięso myjemy i obkrawamy z większych przerostów tłuszczu. Dzielimy na 3-4 kawałki. W miseczce mieszamy musztardę, ketchup, brązowy cukier, sól, przeciśnięte ząbki czosnku, paprykę słodką, ostrą, tymianek i kumin

Burrito

Pełnoziarniste naleśniki z rukolą, figami i szynką parmeńską

Jajko roztrzepujemy w misce. Dolewamy mleko i wodę. Dodajemy obie mąki i oliwę. Mieszamy dokładnie do uzyskania gładkiego ciasta

Pełnoziarniste naleśniki z rukolą, figami i szynką parmeńską

Pizzerinki

Mąkę przesiewamy do miski. Wsypujemy suche drożdże i mieszamy. Dodajemy sól i cukier. Wlewamy olej, mleko i wodę

Pizzerinki

Quiche z szynką, pomidorami i rukolą

Zimne masło siekamy z mąką, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Szybko wyrabiamy gładkie ciasto, formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki

Quiche z szynką, pomidorami i rukolą

Sałatka z arbuzem i fetą

Roszponkę myjemy, osuszamy i przekładamy na talerz. Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w ok. 1,5 centymetrową kostkę. Podobnie kroimy ser feta

Sałatka z arbuzem i fetą

Sałatka z brokułem, jajkiem i rzodkiewką

Szpinak i rukolę myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski. Brokuł kroimy w mniejsze różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 6-7 minut

Sałatka z brokułem, jajkiem i rzodkiewką

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Szparagi pozbawiamy twardych końcówek, płuczemy i osuszamy. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i kroimy na 8 kwadratów

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

"Tacos" z kurczakiem

Pozbawionego niedoskonałości kurczaka kroimy w niewielką kostkę. Przekładamy do miski, doprawiamy: papryką, kurkumą, oregano, chili, imbirem i cynamonem

"Tacos" z kurczakiem

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowych produktach, poradach i artykułach zaprenumeruj nasz Newsletter.